Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan, stemt u daarmee in. Lees meer over het gebruik van cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

ontmoeting

“Hydrateren is goed, hydrolateren is beter!”

Ontdek de hydrolade: een lekkere en gezonde drank.

Ontdek de hydrolade: een lekkere en gezonde drank.

Simone a soif ! is een Brusselse start-up die natuurlijke dranken produceert op basis van hydrolaten. Met andere woorden, een gamma frisdranken met smaak maar zonder toegevoegde suikers. Waarom is daar nog niemand eerder opgekomen?

Op een dag organiseert Agnès Bonfond het verjaardagsfeestje van haar dochter: spelletjes, taart, versiering: alles is klaar, of toch bijna… Welke drank zal ze aan jonge kinderen in volle groei serveren? Agnès is als jonge moeder en bewuste consument geen fan van traditionele frisdrank. Ze wil een lekkere drank zonder toegevoegde suikers … en ontstaat het idee aan de basis van Simone a soif !

 

Innoveren met smaak

Simone a soif ! produceert dranken op basis van fruit, groenten en hydrolaten van aromatische planten. Een hydrolaat ontstaat door een plant te stomen. De stoom neemt dan de eigenschappen van de plant over. Het is nog weinig gekend als ingrediënt, maar je vindt het al vaak terug in de keuken of in cosmeticaproducten zoals rozenwater.

Simone a soif ! is vandaag het enige merk dat hydrolaten gebruikt in de productie van dranken, vandaar de term “hydrolades”. Het is vernieuwend op 2 vlakken: niet alleen wat de smaak betreft, maar ook als het op suikergehalte aankomt. Alle dranken zijn bio, niet-bruisend, zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen, zonder bewaarmiddelen, zonder kleurstoffen, zonder aroma’s. Gewoon gepasteuriseerd fruit en groenten, gemend met hydrolaten van bloemen en planten. De enige suikers komen van het fruit. Kortom, de lijst van niet-toegevoegde bestanddelen is langer dan die van toegevoegde en het is de smaak die wint.

 

De impact van een drankje

“We mikken op dubbele impact: gedrag wijzigen en het gebruik van suiker verminderen. Het is absurd dat vandaag in restaurants bio-maaltijden, seizoensgebonden en met lokale producten beschikbaar zijn, maar de bijhorende drank niet.” vertelt Antoine de Menten, een van de drie vennoten van het project.

Daarom is Simone a soif ! een lokaal, artisanaal, korte-ketenproduct. De productie is seizoensgebonden en het fruit en de groenten komen exclusief uit de biologische landbouw. Het team achter Simone a soif ! wil consumenten ervan bewust maken dat er een alternatief bestaat. Want de negatieve effecten van overmatig gebruik van suikers – natuurlijke of kunstmatige – zijn bekend. Dankzij Simone a soif ! is het vanaf nu ook mogelijk om dranken te kiezen met minder suiker, zonder dat het water is. Een mooi initiatief, dat Triodos Bank met plezier financiert.

 

Simone a soif ! aardbei melisse

Bekend en gesmaakt

“De dranken zijn al ruim verspreid in Brussel en Wallonië, maar we willen dat ze in heel België bekend worden. Daarom zijn we op dit moment actief op zoek naar verkooppunten in Vlaanderen.“ laat Antoine de Menten ons weten. Want de grootste, maar niet de enige, uitdagingen vandaag voor Simone a soif ! zijn naamsbekendheid en een brede distributie van de dranken.

De ambitie van Simone a soif ! beperkt zich niet tot het creëren van nieuwe smaken en het verminderen van de hoeveelheid suiker per fles. Door Coopcity (centrum voor sociaal ondernemen) erbij te betrekken, bevestigen de 3 jonge ondernemers dat ze een grotere sociale, ecologische en positieve economische impact willen creëren. We gaan nog meer van Simone a soif ! horen!

Laat een reactie achter op Luc Klik hier om je antwoord te annuleren

Gelieve een comment te schrijven.

Gelieve uw naam in te geven.

+ Toon alle 6 reacties

Hamels Lena 3 jaar geleden

Ik hoop er nog meer van te horen en zien !

Reactie op Hamels Lena
Antoine 3 jaar geleden

Dank u wel ! Volg ons op de sociale media https://www.facebook.com/simoneasoif/

Luc 3 jaar geleden

Leuk om vernieuwende initiatieven te zien

Reactie op Luc
Antoine 3 jaar geleden

Dank u wel ! Volg ons op de sociale media :https://www.facebook.com/simoneasoif/

Renée 3 jaar geleden

Jullie kunnen misschien restaurant Noordoever in Leuven contacteren, die maken biologisch eten klaar. Ze hebben tegenwoordig Bionade als frisdrank, dat is ook biologisch en minder suiker dan frisdrank, maar misschien heeft jullie frisdrank nog minder suiker, en waarom zouden ze de twee niet aanbieden. Natuurlijk ook alle Bio-Planet winkels contacteren, en O’rigino in Leuven. Succes!

Belartisan 3 jaar geleden

Lekker, lekker! En leuk artikel over Belgisch product. We zijn verkocht bij Belartisan 🙂 https://www.belartisan.be


+ Toon alle 6 reacties